Share

Widgets

Follower

Make Up Practical [27hb Feb 2011]

Gambar ehsan dari Fhatiah Sariaat.


Tema yang saya suka nak cuba sgt. Ala Gothic. Walaupon tak berapa gothic. ^^

Photographers: Sam Husin, Fhatiah Sariaat, Azwan Azman
Talents: Liza Adam & Natasya Boris (Amoy)
Organizer: Linda Helmi

Sebelum saya lupa, minta tolong klik iklan dibawah. :)

Photoshoot muslimah II [12hb Feb 2011]

Titik permulaan.
Arsha Dottie @ Huda
Photoshoot muslimah II anjuran Sarah Hata Resources

Ini dia orang yang bertanggungjawab dalam membuka mata saya mengenai dunia solek-menyolek ni. Terima kasih tidak terhingga.

Cerita disebalik PMII:

Saya sedang bershopping di Asneda Collections dan sebaik keluar dari kedai Asneda dengan tiba-tiba beliau tanya samada saya ni MUA (masa tu tak faham lagi apa itu MUA) & offer saya utk jadi MUA utk grup dia. Saya ada 3 hari untuk praktis!! Pengalaman tak sampai 2 bulan tapi boleh ke saya buat dgn pengalaman & tools yang seciput itu?

Kronologinya, bertemu
Arsha pada hari rabu, makeover dia pada hari khamis dan sabtu event yang sebenar (saya tak berapa jelas dengan event tersebut). Last minit mmg tak sempat nak berguru dengan siapa2 cuma sempatlah berguru secara online dengan MUA Nurul Azlina.

Di hari tersebot pon MUJUR ada assistant last minit yang sudi membantu. (Tq linda helmi ^^)

Dari sini byk benda yang saya belajar. Antaranya 2 jam memang satu cabaran utk newbie mcm saya yang selama ni lebih dari 2 jam kalau praktis makeup. Itu belum lagi makeup saya yang tak kemas. Nasiblah Arsha sangat positif dan memberi kata semangat. ^^ Thanks Arsha! Rasa terharu dengan pengalaman yang diberikan.

Many thanks to cikgu2 yang mengajar dan kawan2 yang support
secara langsung or tidak langsung dengan pengalaman dan ilmu yang sgt berharga. ! Aja aja fighting!

P/s:Oh ye.. Juri hari itu ialah Kak Rose JR. Speechless terus saya!

Sebelum saya lupa, minta tolong klik iklan dibawah. :)

Ask me on formspring

Borang pertanyaan/tempahan

Nama
Pertanyaan/Tempahan mengenai:
Tarikh majlis
Lokasi Majlis
H/P no
Email
Pembayaran Telah Dibuat? Ya
Tidak
Tujuan Bayaran
Jumlah Bayaran (RM)

Jika Ya, sila email salinan pembayaran yang telah dibuat dan maklumkan kepada kami.
Lain-lain Pertanyaan


This form powered by Freedback

up